Wij geloven in studenten.

Onze visie is om studenten tot bloei te laten komen in gemeenschap, gevormd door het Evangelie, zodat zij impact hebben op de campus, in de kerk en in de maatschappij, tot eer van God. Binnen de IFES groep geven de verschillende projecten op hun eigen manier vorm en invulling aan onze visie. We doen dit vanuit eenzelfde basishouding. We gaan naar de studenten toe en we luisteren naar hun vragen. Vanuit een gelijkwaardige houding gaan we in gesprek, denken we mee en stellen we vragen.

Onze waarden

Vrolijk & Spontaan
Vriendschap & Connectie
Geloof & Passie
Kennis & Wetenschap
Daadkrachtig zoekend
Online interactie

Over ons

IFES-Nederland is een grensverleggende beweging van (internationale) studenten die bidden, Bijbellezen en getuigen. Deze beweging is opgebouwd uit verenigingen van onder andere Alpha, Ichthus, C.S.F.R. en VGS/GSV. IFES-Nederland maakt onderdeel uit van IFES World. Hierbij zijn meer dan 500.000 studenten aangesloten.

IFES-Nederland maakt onderdeel uit van IFES World dat actief is in meer dan 170 landen en staat voor International Fellowship of Evangelical Students. Wereldwijd delen wij dezelfde roeping: “Changing the world – one student at a time” (www.ifesworld.org).

Medewerkers

Albert Don
Albert DonController
Annemiek Stam
Annemiek StamDirecteur-bestuurder
Annemieke Brehler
Annemieke BrehlerMedewerker secretariaat en financiële administratie
Cees Griffioen
Cees GriffioenWachter
Elise van Gurp
Elise van GurpBeleidsmedewerker personeel
Else Marit de Vries
Else Marit de VriesSocial Media beheerder
Laurens van Lavieren
Laurens van LavierenDenker
Lucas van Ede
Lucas van EdeMedewerker secretariaat
Martijn Blok
Martijn BlokWebsitebeheerder
Matthijs Huijzer
Matthijs HuijzerCommunicatie en relatiebeheerder
Sandra Bats
Sandra BatsMedewerker financiële administratie

Zoek je een van onze collega’s van het Nederlands Studentenwerk, HOST, Passion Week, Veritas-forum, ForumC, De Grote Vragen of Vita? Kijk dan op hun eigen website!

Beleid en verantwoording

Op zoek naar (andere) beleids- en verantwoordingsdocumenten? U kunt deze vinden via de onderstaande knoppen. De betreffende documenten of pagina’s zullen dan geopend worden.

Raad van Toezicht / Bestuur

Dhr. E. (Erwin) Kint
Dhr. E. (Erwin) KintVoorzitter
Dhr. J. (Jouke) Bisschop
Dhr. J. (Jouke) BisschopPenningmeester
Dhr. J.J. (Jaap) de Vries
Dhr. J.J. (Jaap) de Vries Secretaris
Mevr. C.M. (Clarize) de Korne
Mevr. C.M. (Clarize) de KorneAlgemeen bestuurslid
Dhr. J.M. (Matthijs) Vet
Dhr. J.M. (Matthijs) VetAlgemeen bestuurslid
Mevr. J. (Jeanine) de Jong
Mevr. J. (Jeanine) de Jong Studentbestuurslid

ANBI

De Belastingdienst heeft de IFES-groep per 1 januari 2008 aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hierdoor zijn giften aan de IFES-groep onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Op de website van de Belastingdienst kunt u onze vermelding controleren.

CBF keurmerk

De IFES-groep heeft sinds 1 augustus 2019 een CBF keurmerk. Dit is een keurmerk dat door de Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen deze erkenning krijgen. Zo kun je ervan uitgaan dat Erkende Goede Doelen daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.

Overige richtlijnen

IFES-Nederland onderschrijft, naast en aanvullend op de eisen voor ANBI en de Erkenningsregeling Goede Doelen (getoetst door het CBF), de volgende gedragscodes en richtlijnen:

  • SBF-code Goed bestuur (waaronder de normen op het gebied van fondsenwerving in het hoofdstuk voor fondsenwervende organisaties)
  • Richtlijn 650 (onderdeel van richtlijnen voor de jaarverslaggeving van de Raad voor de jaarverslaggeving)
  • Regeling beloning directeuren goede doelen
  • Stichting Evangelisch Meldpunt (SEM)